PROFESIONISTËT E NDRIÇIMIT | Bashkëbisedim me drejtorin e Galeri Art Tirana GAT, zotin Abaz Hado rreth ndriçimit në ambiente që i dedikohen artit pamor!

Kemi të ftuar në blogun e kësaj jave zotin Abaz Hado. Opinioni i Abazit është i rëndësishëm për vetë sfondin artistik që ka ky personazh si piktor, grafist, studiues dhe menaxher arti ndër vite, sepse mund të na japë një këndvështrim shumë interesant rreth rëndësisë së ndriçimit në ekspozimin e një vepre arti.

Kemi të ftuar në blogun e kësaj jave zotin Abaz Hado. Opinioni i Abazit është i rëndësishëm për vetë sfondin artistik që ka ky personazh si piktor, grafist, studiues dhe menaxher arti ndër vite, sepse mund të na japë një këndvështrim shumë interesant rreth rëndësisë së ndriçimit në ekspozimin e një vepre arti.
Kemi të ftuar në blogun e kësaj jave zotin Abaz Hado. Opinioni i Abazit është i rëndësishëm për vetë sfondin artistik që ka ky personazh si piktor, grafist, studiues dhe menaxher arti ndër vite, sepse mund të na japë një këndvështrim shumë interesant rreth rëndësisë së ndriçimit në ekspozimin e një vepre arti.

Por, kush është Abaz Hado?

Por, kush është Abaz Hado?
Por, kush është Abaz Hado?

Abaz Hado lindi në Shijak në 1957. Ai kreu studimet në Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë për Pikturë Monumentale dhe u specializua si kritik arti. Punimet e tij ndodhen në GKA, Tiranë dhe në mjaft koleksione private në Itali, Japoni, Austri, SHBA, Norvegji, Gjermani, Greqi, Angli. Ka patur ndër vite poste shumë të rëndësishme referuar artit, si përshembull. Drejtor i Galerisë Kombëtare të Arteve dhe aktualisht Drejtor i Galerisë më të re në Tiranë “Galeri Art Tirana” – “GAT”. Abaz Hado ndër të tjera është dhe kryetar i shoqatës Çamëria.

lifeproof phone casecheck these guys outread review

 • Abaz si mendoni, çfarë rëndësie ka ndriçimi i duhur në ekspozimin e veprave të artit?
 • Abaz si mendoni, çfarë rëndësie ka ndriçimi i duhur në ekspozimin e veprave të artit?
 • Abaz si mendoni, çfarë rëndësie ka ndriçimi i duhur në ekspozimin e veprave të artit?
  Abaz si mendoni, çfarë rëndësie ka ndriçimi i duhur në ekspozimin e veprave të artit?

  – Vetë drita është burimi i çdo vepre arti, sepse nga hijet që drita natyrale apo artificiale krijon me objektet apo njerëzit, lind më pas një vepër arti.
  Arti pamor është lehtësisht i perceptueshëm për këdo që do të kundrojë një vepër arti. Vetë nga fotografitë ilustruese të këtij blogu, ju mund të shihni se sa bukur ndriçimi i duhur me spote, dhe evidentimi i secilës vepër me mënyrën se si është impostuar çdo burim drite, e bën ambientin e ekspozimit magjik dhe shumë relaksues për syrin.

  • GAT, me të vërtetë do të sjellë risi në ekspozimin e veprave të artit, sepse pamjet flasin vetë, por si detajist a mund të ndani me ne përse zgjodhët pikërisht Eglo dhe cilësinë Austriake?
 • GAT, me të vërtetë do të sjellë risi në ekspozimin e veprave të artit, sepse pamjet flasin vetë, por si detajist a mund të ndani me ne përse zgjodhët pikërisht Eglo dhe cilësinë Austriake?
 • GAT, me të vërtetë do të sjellë risi në ekspozimin e veprave të artit, sepse pamjet flasin vetë, por si detajist a mund të ndani me ne përse zgjodhët pikërisht Eglo dhe cilësinë Austriake?
  GAT, me të vërtetë do të sjellë risi në ekspozimin e veprave të artit, sepse pamjet flasin vetë, por si detajist a mund të ndani me ne përse zgjodhët pikërisht Eglo dhe cilësinë Austriake?

  – Për një galeri në të cilën jam titullar, përgjegjësia është maksimale, ndaj dhe çdo element duhet të jetë perfekt dhe në vendin e tij, thënë këtë, kam ndjekur çdo elemet hap pas hapi.
  Nje galeri arti, si çdo institucion arti, duhet të jetë një tempull meditimi dhe reflektimi ku çdo artist na fton të shohim botën e tij nëpërmjet veprës që na ka shfaqur. Kur ndodhesh në një pozicion të tillë, dhe duke qënë edhe vetë artist, empatia është optimale. E gjithë kjo orkestër elementesh do duhet të evidentohet falë më të mirëve. E ç’rëndësi do të kishte ekspozimi në një galeri po të mos binjakëzohej me ndriçimin perfekt?!
  Në tregun Shqiptar nga hulumtimet që kam kryer, Eglo ofron cilësinë më të mirë të ndiçuesve, me gamën më të gjerë të dizajneve, ndaj dhe jam i lumtur që ky mision kaq i rëndësishëm në GAT kryhet nga gjigandi Austriak i ndriçimit EGLO.

  • Sot është inaugurimi i GAT, kush është i ftuar në këtë eveniment?
 • Sot është inaugurimi i GAT, kush është i ftuar në këtë eveniment?
 • Sot është inaugurimi i GAT, kush është i ftuar në këtë eveniment?
  Sot është inaugurimi i GAT, kush është i ftuar në këtë eveniment?

  – Është i ftuar çdo person që do artin, do të ketë mundësinë që çfarë ilustrohet nga fotot e këtij blogu, ta shohë drejtpërdrejt duke marrë emocione pafund. Mirësevini!

  Të Sugjeruara

  Më Tepër

  Teoren Shpk, sot është padyshim një nga kompanitë më të medha për ofrimin e

  Më Tepër

  Ju ndoshta keni vënë re se disa produkte ndikojnë në lëkurën dhe flokët tuaj,

  Më Tepër

  Në hapësirë apo në tokë,uji është fillimi i gjithçkaje! E nëse do të flisnim

  Më Tepër

  Poblemet e ujit të rëndë (me permbajte minerale mbi normen ) mund të jenë

  Më Tepër

  Tre mënyra për ndriçim perfekt. A e dini atë ndjenjë kur shtriheni në divan

  Më Tepër

  Të padukshme, të fuqishme, universale. Elektricitet. Sidoqoftë, ndonjëherë, kjo formë e energjisë mund të

  Më Tepër

  Ndriçimi është kthyer në prioritetin kryesor konkurrues për njësitë mikpritëse dhe turistike, sepse është

  Më Tepër

  Ndriçimi është faktori më i rëndësishëm në një ambjent profesional sepse lidhet në mënyrë

  Më Tepër

  Hapësirat që konsiderohen të jashtme janë të shumta, pikërisht për këtë ne si EGLO