PROBLEME QË SHKAKTON UJË I PA TRAJTUAR NE FLOKËT DHE LËKURËN?

Nëse lëkura juaj është e thatë, keni kruarje, ose lëkurë të ashpër, dhe flokët tuaj janë me maja dhe si kashtë, ju mund të jeni duke vuajtur nga efektet negative të ujit të fortë që ka mbi flokët dhe lëkurën tuaj. Këtu janë disa mënyra se ujërat e fortë mund të dëmtojnë trupin tuaj.

Mineralet e tepërt në ujë nuk të lenë të pastroheni në mënyrë efektive

Nëse keni ujë të fortë, ndoshta keni vënë re se shampoja juaj dhe uji nuk shkumojnë shumë, kështu që duhet të përdorni më shumë. Kjo është për shkak se uji i fortë përmban mineralet si kalcium dhe magnez, të cilat reagojnë me acidet yndyrore të sapunit për të formuar një masë e cila nuk tretet në ujë. Jo vetëm që kjo masë bën një punë të varfër për pastrimin e flokëve dhe të lëkurës, por gjithashtu krijon një shtresë të fortë në trupin tuaj.

Uji i fortë irriton lëkurën

Me kalimin e kohës, qëndrimi i mineraleve dhe sapunit në lëkurën dhe flokët tuaj mund të bëjë që të duken dhe të ndihen më pak të shëndetshëm. Lëkura bëhet e thatë dhe keni kruarje nga mbetjet e sapunit që lë uji i fortë në trupin tuaj. Shkuma jo vetëm thith lagështirën dhe indyrën nga lëkura, por edhe bllokon poret, gjë që mund të çojë në puçrra në fytyrë.

Nëse keni një lëkurë të ndjeshme, mund të vëreni se keni më shumë acarim të lëkurës kur e lani me ujë të fortë. Thjesht veshja e rrobave të larë me ujë të fortë mund të shkaktojë acarim tek njerëzit me lëkurë të ndjeshme.

Uji i fortë është veçanërisht problematik për njerëzit që kanë probleme të lëkurës të tilla si ekzema dhe pezmatim të lëkurës. Gjë që mund të coj në irritim më të tellë të lëkurës.

Uji i fortë demton flokët tuaj

Kur mineralet e ujit të fortë qëndrojnë në flokët tuaj, ato mund të ndryshojnë në mënyrë dramatike mënyrën se si duken dhe ndjehen. Mbetjet mund ti rëndojnë flokët tuaj, duke e bërë të duken të ashpra dhe të pajetë. Përveç kësaj, mineralet e ujit të rëndë heqin lagështinë nga flokët tuaj, prandaj bëhen të thatë dhe me maja. Nëse vëreni që flokët tuaj janë të vështira për tu menaxhuar kur i lani në shtëpi, por rimëkëmben kur përdorni dushe në një hotel ose në palestër, fortësia e ujit të shtëpisë suaj mund të jetë fajtor për ditët tuaja të këqija të flokëve.

Në raste ekstreme, uji i fortë mund të çojë edhe në humbjen e flokëve. Kjo pasojë e frikshme ndodh për shkak se depozitat e kalciumit krijohen në lëkurën e kokës, duke shkaktuar që flokët të shkëputen nga baza.

Mbroni flokët dhe lëkurën tuaj me një trajtues uji

Megjithëse efektet e ujit të rëndë në flokët dhe lëkurën mund të jenë të frikshme, lajmi i mirë është se ata largohen shpejt kur filloni ti lani me ujë të butë. Instalimi i një trajtuesi uji në shtëpinë tuaj është mënyra më e mirë për të mbrojtur flokët dhe lëkurën tuaj për një kohë të gjatë. Trajtuesit e ujit largojnë mineralet e tepërta që e bëjnë ujin në shtëpinë tuaj të fortë.

Nëse jeni të lodhur që flokët dhe lëkura juaj të jenë të ashpër dhe të thatë, investoni në një trajtues uji sot. Ecosoft ofron një sërë produktesh që mund të trajtojnë furnizimin me ujë të shtëpisë suaj për ta bërë atë më të këndshëm në lëkurën dhe në flokun tuaj.

Të Sugjeruara

Më Tepër

Teoren Shpk, sot është padyshim një nga kompanitë më të medha për ofrimin e

Më Tepër

Në hapësirë apo në tokë,uji është fillimi i gjithçkaje! E nëse do të flisnim

Më Tepër

Poblemet e ujit të rëndë (me permbajte minerale mbi normen ) mund të jenë

Më Tepër

Tre mënyra për ndriçim perfekt. A e dini atë ndjenjë kur shtriheni në divan

Më Tepër

Të padukshme, të fuqishme, universale. Elektricitet. Sidoqoftë, ndonjëherë, kjo formë e energjisë mund të

Më Tepër

Ndriçimi është kthyer në prioritetin kryesor konkurrues për njësitë mikpritëse dhe turistike, sepse është

Më Tepër

Ndriçimi është faktori më i rëndësishëm në një ambjent profesional sepse lidhet në mënyrë

Më Tepër

Hapësirat që konsiderohen të jashtme janë të shumta, pikërisht për këtë ne si EGLO

Më Tepër

Nuk ka asgjë më të bukur se të relaksohesh në një ditë me diell